marți, 8 octombrie 2013

Dumnezeu te vede

“S-a uitat în toate părţile şi, văzând ca nu este nimeni” (Exod 2:12) -
        Când Moise l-a ucis pe egiptean şi i-a ascuns trupul în nisip, el s-a uitat în jur să se asigure că nimeni nu-l vede. Ai făcut vreodată ceva rău când nimeni nu se uita? Cu toţii am făcut! Un pastor care se ocupă cu consilierea oamenilor pe care delegaţiile de la serviciu îi face vulnerabili spune :”O femeie director executiv fiind departe de casă flirtează în mod nepotrivit, chiar dacă îşi iubeşte soţul şi doreşte să rămână credincioasă.
Un profesionist cu multă faimă se luptă cu imagini indecente, chiar dacă acasă nu este tentat de ele. Internetul întinde numeroase capcane etice. Prin faptul că a frecventat situri de discuţii online, o femeie se încurcă într-o relaţie emoţională cu un alt bărbat … un bărbat se luptă cu accesul la pornografia de pe internet … Faptul că nimeni nu i-a văzut, le-a dat ocazia să facă păcate pe care nu le-ar fi făcut în viaţa obişnuită, “la vedere”.
lată ce trebuie să înţelegi:
1) Dumnezeu te vede când nimeni nu te vede. Când asociezi lucrul acesta cu dorinţa de a fi pe placul lui Dumnezeu şi de a nu-L întrista, modul în care te comporţi se schimbă.
2) “Mărturisiţi-vă unii altora păcatele si rugaţi-vă unii pentru alţii, ca sa fiţti vindecaţi”.
(Iacov 5:16b) Dacă ştii că eşti vulnerabil într-un anumit domeniu, împărtăşeşte lucrul acesta cu cineva care se va ruga pentru tine.Atenţie , alege-ţi cu foarte mare grijă omul căruia îi impărtăşeşti din problemele şi luptele tale....(...să nu ai ''surprize'')
3) Evită situaţiile care îţi dau prea multă intimitate. O femeie şi-a închis contul bancar şi a deschis un cont comun cu soţul ei pentru că nu-şi ţinea în frâu cheltuielile.
        Dumnezeu te-a creat să trăieşti în relaţii cu alţii şi cu cât eşti mai deschis şi mai cinstit, cu atât mai puţin vei călca strâmb.
Doamne ajută-ne!!!
Amin.