duminică, 10 octombrie 2010

Posibilitati periculoase

Text: Faptele Apostolilor cap.8:26-40

Famenul etiopean, azi,corespondentul ministrului de finante, un om cu o statura sociala impozanta, cu influenta mare chiar la regina Etiopei, se porneste spre Ierusalim. Miile de kilometri de strabatut pana acolo, nu insemna mare lucru, drumul intesut cu talhari care abia asteptau sa jefuiasca si ei pe cineva cu bani de asemenea nu insemna nimic,pentru acest ministru de finante...si uite asa unul din cei mai importanti oameni din Etiopia pornea cu entuziasm spre Templul odios din Ierusalim ca sa se inchine si el unui Dumnezeu viu.
Oare ce l-a motivat pe acest mare om din Etiopia sa mearga pana la Templul din Ierusalim pentru ca sa se inchine?
- "saracia in care traia?" (...pe romani saracia i-a imprastiat in toata lumea...)
- "lipsa unui templu in care sa se inchine in tara lui?", ce l-a pornit oare la acest lung drum ?
Ce nu era in regula cu acest om si cu multi altii ca el?
Adam impreuna cu sotia lui Eva dupa ce au pacatuit, au rupt partasia care o aveau cu Dumnezeu si o data cu aceasta in inimile lor s-a conturat un gol care avea forma si dimensiunea lui Dumnezeu.
De atunci orice om se naste cu aceasta malformatie de structura genetica la inima...singurul care poate face ceva in aspectul acesta este omul care trebuie sa caute din nou pe Dumnezeu.
Desi a venit pana la Templul din Ierusalim sa se inchine famenul etiopean n-a rezolvat mare lucru. De ce spun asta? Priviti in Sfanta Scriptura la felul cum prezinta Apostolul Luca intoarcerea famenului de la Templu...("...se intorcea de acolo si sedea in carul lui...") la fel cum a si venit de altfel. Ah, da,isi luase un suvenir, sa aiba si el o amintire din calatoria pe care a facut-o, cartea profetului Isaia si din curiozitate a inceput si el sa citeasca prin ea dar fara sa inteleaga ceva de acolo.
Asta este cea mai mare drama a oamenilor din ziua de astazi, merg la biserica si se intorc spre casa la fel cum au venit. Tot in "carul lor"tot in pacatul lor, tot in intunericul lor...la fel si astazi ca si atunci in perioada in care famenul a calatorit mii de kilometri pana la Templu, degeaba...
IATA CATEVA PERICOLE DE ATUNCI SI DE ASTAZI CARE II PASC PE OAMENI.
1. Sa intri in biserica, in casa lui Dumnezeu, dar Dumnezeu sa nu intre in casa ta, a inimii tale.
Asta vrea Diavolul sa ne adoarma cu o religie moarta , sa fii religios, sa mergi la biserica sa faci acte de caritate, dar cu toate acestea  Dumnezeu , Isus Hristos sa nu fie mantuitorul tau personal, sa nu te intalnesti cu El ca sa iti schimbe inima,sa intre in casa ta  ca si in casa lui Zacheu sa te mantuiasca...(Ioan 1:12, Apocalipsa 3:20) oameni buni suntem fiinte care gazduim alte fiinte. Ori pe Dumnezeu, ori duhuri straine. Nu te insela aici !!!
2. Sa ai Cuvantul in mana, dar nu si in inima.
Famenul si-a cumparat o Scriptura si citea din ea, dar degeaba... Voia lui Dumnezeu este sa avem Cuvantul Sau nu doar in mainile noastre, doar pe buzele noastre, ci si in inimile noastre.Daca Scriptura e numai o carte in colectia noastra de carti, sau doar o pasare rara in mainile noastre si in gura noastra, dar nu si in inima noastra suntem doar religiosi si nemantuiti.
Biblia poate fi abordata in trei feluri : - citita
                                                               - studiata
                                                              - meditata
Citirea e primul pas,studiul este al doilea pas si e ceva mai bine, dar meditatia asupra Bibliei este voia lui Dumnezeu.(Iosua 1:8). Cand meditezi, Cuvantul trece prin tine...cand citesti sau studiezi treci tu prin cuvant.
3. Sa te inchini in mod gresit.
Famenul s-a inchinat, dar gresit. A trecut prin tot ritualul din Templu, dar degeaba ! Sa nu confundam religia, icoanele, chiar mersul la biserica cu o inchinare autentica(amintiti-va ce i-a spus femeia samariteanca Domnului Isus la fantana lui Iacov si ce i-a zis Isus femeii-Ioan 4:20-24)
Inchinarea autentica, adevarata, inseamna sa te dai pe tine lui Dumnezeu, sa ii apartii Lui in totalitate, sa il iubesti pe El,sa-L slujesti toata viata. Samuel a fost inchinat lui Dumnezeu pentru toata viata (1Samuel 1:28)
Inchinarea autentica este un mod de viata placut lui Dumnezeu, dupa Cuvantul Sau tot timpul, nu numai cand esti la biserica.
Amin!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu