vineri, 12 martie 2010

DE CE NI SE TULBURA INIMA?

Text: Ioan 14:1-6(14:27)
Se in intampla deseori sa te tulburi? Sa fii nelinistit?

"Sa nu vi se tulbure inima.Aveti credinta in Dumnezeu si aveti credinta in Mine." Acestea sunt cuvintele Domnului de incurajare pentru noi toti...

- tulburare= pierdere a limpezimii ,a transparentei unui lichid din cauza impuritatilor;neliniste sufleteasca,ingrijorare, framantare, emotie, manie,furie,tumult,dezordine,razvratire, rascoala...(sursa DEX.)
SA PRIVIM IN SFANTA SCRIPTURA !

Care sunt factorii care stau la baza acestei tulburari a inimii omului?

1. NECAZURILE, PIERDEREA UNUI BUN, A UNEI FIINTE DRAGI, A SANATATII NOASTRE.Iov 4:5 "Elifaz din Teman a luat cuvantul si a zis... (vers.3)De multe ori tu ai invatat pe altii si ai intarit mainile slabite.Cuvintele tale au ridicat pe cei ce se clatinau, si au intarit genunchii care se indoiau. (vers.5)Si acum, cand este vorba de tine esti slab!Acum, cand esti atins tu te tulburi!
Ce l-a tulburat pe IOV?, necazurile,pierderea averii, a copiilor si a sanatatii sale.
2. FRICA DE VRAJMASI SI TEAMA CA DOMNUL NU INTERVINE.
Psalmul 143:4 "Imi este mahnit duhul in mine, imi este tulburata inima inlauntrul meu."David spune asta intr-un psalm in care exprima frica din inima lui din pricina vrajmasului care il urmarea si cauta sa il omoare.Ce mare paradox! Chiar viteazul David, care il ucide pe marele Goliat...
Ce l-a tulburat? Frica si necredinta in rugaciune!..,sunt elemente care te nelinistesc foarte tare.
3. OAMENII DE LANGA NOI,CHIAR PRIETENII UNEORI,FRATII DIN COMUNITATEA TA.
Luca 11:7; Fapte 15:24(cititi aceste referinte)
La acest punct, va las pe voi sa argumentati!!!
4. DUREREA CELOR DE LANGA NOI
Stiti ca si Domnul Isus s-a tulburat?(Ioan 11:33)Durerea nostra il tulbura pe Dumnezeu.De ce? Pentru ca din totdeauna lui Dumnezeu i-a pasat de fiecare din noi, El nu zdrobeste ca noi,nu stinge ca noi("...trestia franta n-o va zdrobi si mucul care mai arde inca nu-l va stinge..."Isaia 42:3a)Simti si tu la fel ca El?
5. PLEDOARIILE CU PRIVIRE LA "CALEA DOMNULUI".
Fapte 19:23"Pe vremea aceea, s-a facut o mare tulburare cu privire la Calea Domnului." Teoriile unora asupra principiilor biblice sunt asa de eronate incat nu se poate sa nu te tulbure. Asta e un mare adevar, mai ales acum la sfarsit de vremuri!!!De aceea sa luptam pentru o invatatura sanatoasa, ca sa avem o viata de credinta sanatoasa.
6. PIZMA SI DUHUL DE CEARTA SI TOT FELUL DE FAPTE RELE.
Iacov 3:16"Caci acolo unde este pizma si duh de cearta,este tulburare si tot felul de fapte rele"
Pacatul este factorul cel mai de temut atunci cand este vorba de tulburare...a provocat mereu nelinste sufleteasca si "lupte" in comunitate, a omorat suflete trimitandu-le pentru totdeauna in chinul vesnic(IAD).
FRATILOR SA NU NI SE TULBURE INIMA !!!
Sa credem in Dumnezeu puternic, sa credem in Domnul Isus Hristos si vom avea o inima linistita plina de pace si iubire.In final va reamintesc ce spunea Mantuitorul:
" Va las pacea, va dau pacea Mea.Nu o dau cum o da lumea.Sa nu vi se tulbure inima, nici sa nu se inspaimante."(Ioan 14:27)
amin!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu